Marcus Hanser

Kundansvarig + Varumärke

Lite mer om mig

Varumärkesbyggare med ett ganska tungt och långt CV vid det här laget. Tidigare VD för tre andra reklambyråer i Falun samt innan dess varumärkesansvarig för Caterpillar i Europa, Afrika och Mellanöstern – baserad i Genève. Innan dess verksam som copywriter och regissör på ett antal reklambyråer i Stockholm, men även i Paris. Ursprungligen byggnadsingenjör som fuskade som arkitekt och gjorde blåa Konsum Stockholm grönt. Ja, han kommer från Stockholm och är en erkänd frankofil, men som efternamnet antyder har han ett ben i Orsa.

Marcus bor i centrala Falun med sin familj, men han spelar inte golf – han spelar hårdrock i bandet NERVED som du kanske har hört några gånger som ”veckans dalaartist” i P4 Dalarna.

Vad jag gör

Som kreativ ledare av Cu29 finns jag här för våra uppdragsgivares strategi och kreativa uttryck – och givetvis vårt eget. Dessutom är jag kundansvarig projektledare för vissa uppdragsgivare som Skyltgruppen och Leksands Knäckebröd. Det sistnämnda ett uppdrag som delat med Anna Romson sedan 2009. Jag gnäller så fort något är fult eller tråkigt och ser till att flamsnivån internt är tillräckligt hög – även om humorn är låg. Det är nämligen min övertygelse att människan är som bäst när hon leker – tids nog blir det allvar.

Några roliga fakta om mig

✌Var stående programpunkt i "Formiddag med P4 Dalarna" där han pratade reklam.

✌Troligen den enda som vägrat sjunga i "Allsång på Skansen" trots att han hade kameran riktad mot sig (i direktsändning).

✌Delat en öl med Ronnie James Dio.

✌Var med och såg till att hela Sverige fattade vad en knäckepizza är för något.

✌Skrämt en generation med reklam för Rädda Barnen.