Webb

En webbplats skall vara mycket mer än bara en hemsida

Allt för ofta stöter man på exempel på webbar som finns där bara för att. Som kanske har 10 år på nacken eller mer, och som faktiskt inte är mer nyttiga än att det finns ett telefonnummer att hitta om man har lite tur. De funkar ofta oerhört dåligt, eller inte alls, i en mobil trots att kanske 80% av all webbtrafik i dag sker via en mobil eller surfplatta.

Sen är det inte heller ovanligt att de är fula med. En oerhört dålig representant för varumärket och företaget.

Vi anser att oavsett vilken verksamhet man har så bör man ha en webb som representerar sitt varumärke på ett rättvist sätt. Det behöver inte alls vara något som är ett designmässigt konstverk, fullspäckat med coola effekter eller innehålla funktioner som är superinnovativa.

Den behöver i de flesta fall bara vara bra. Och i vissa fall helt lysande. Sånt här är vi riktigt bra på.

 

En webbplats skall vara snabb och säker

Något som både Google, Bing och andra sökmotorer gillar är webbar som laddar snabbt. Och som direkt visar ett relevant innehåll för besökaren. Lyckas man dåligt med det så får man större bekymmer att sökmotoroptimera sidan till lyckade resultat. Man får dessutom en sida som besökare kanske ämnar innan det relevanta innehållet ens har kommit upp på skärmen. Då spelar det ingen roll hur snygg och cool webb man har.

Den skall dessutom vara säker. Och med säker menar vi att den skall ha ett gott skydd från intrång, alltså inte enkelt kan hackas. Och med säker webbplats menar vi såklart även att den skall skydda besökarens intigritet i enlighet med GDPR samt självklart inte kunna ställa till med något annat fuffens för besökaren i form av virus eller liknande.

 

En webbplats skall vara snygg, smart och välplanerad

Vi har redan nämnt detta med utseendet. Och det handlar oftast bara om att se till att den inte är ful. Är den inte ful så är den snygg, och behöver det vara magiskt snygg så får man ta det steget också. Allt handlar om att sätta en nivå på sin investering som känns värdig ens varumärke. Vi hjälper dig tänka smart här!

Sen skall den vara välplanerad, av en massa anledningar. Kanske främst för att en besökare enkelt skall hitta det som du tror den behöver hitta, men även för att sökmotorer skall gilla den och visa den högt i sökresultat. Det kommer an på att tänka igenom hela arbetet, strukturera allt innehåll smart och sen ha menyer och länkar som gör att flödet till det viktiga blir så smart som möjligt. Allt relevant innehåll kan inte finnas på förstasidan.

 

En webbplats skall representera varumärket

Cu29 har årtionden av erfarenhet att skapa lysande webbplatser

 

tjanster-webb