Hur du når generation Y och Z – de söker med TikTok

Riktar du dig till den digitalt inriktade generationen Z eller Y? Då behöver vi förmodligen inte berätta för dig hur TikTok har blivit en av de mest oemotståndliga plattformarna för att dela och konsumera korta videor. Med dess snabbt föränderliga och kreativa innehåll har TikTok blivit en stapelvara för miljontals användare även i Sverige. Men än viktigare är att veta att de flesta av dessa yngre konsumenter inte googlar saker och ting, de söker på TikTok.

Enligt en artikel i Social Media Today kommer TikTok lansera en ny och förbättrad sökfunktion som gör det möjligt för användare att snabbt hitta precis det de letar efter. Oavsett om det är en specifik skapare, en trendig dansutmaning eller ett ämne du är intresserad av, behöver du bara skriva in några nyckelord för att få upp ett brett utbud av relevanta videor.

För den oinvigde kanske det verkar som en liten förändring, men för dem av oss som redan spenderar timmar varje vecka på att utforska TikTok, är detta ett stort steg framåt. Istället för att bläddra genom flödet och hoppas på att stöta på något som intresserar oss, kan vi nu gå direkt till det vi vill se.

Denna förbättring är särskilt välkommen för marknadsförare och företag som vill nå ut till de unga generationenerna Y och Z.

Med den ökade användningen av sökfunktionen blir det ännu viktigare att producera högkvalitativt och relevant innehåll som sticker ut och engagerar målgruppen.

Hur du når generation Y och Z – de söker med TikTok

Så vad betyder detta för dig som marknadsförare?

Det betyder att det är dags att dyka ännu djupare in i TikTok-universumet och utforska hur du kan använda plattformen för att nå ut till din målgrupp.

Här är några saker att tänka på:

  1. Skapa engagerande innehåll: Dina TikTok-videor ska vara fängslande och relevanta för din målgrupp. Använd trendande ljud/musik, utmaningar och effekter för att sticka ut i flödet.
  2. Använd rätt nyckelord: Med den nya sökfunktionen är det viktigt att man använder relevanta nyckelord i din videobeskrivning och hashtags för att göra ditt innehåll lättare att hitta för användare som söker efter liknande ämnen.
  3. Var konsekvent: Bygg upp en regelbunden närvaro på plattformen genom att dela regelbundet och hålla dig uppdaterad med de senaste trenderna och utmaningarna.
  4. Utforska samarbetsmöjligheter: Ta chansen att samarbeta med influencers och andra populära skapare på plattformen för att öka din räckvidd och engagera en större publik.
  5. Var social: Kom ihåg att det inte heter megafonmedia utan faktiskt sociala media. Algoritmerna belönar de användare som inte bara lägger ut sitt eget innehåll utan också engagerar sig i andras inlägg. Och då inte bara likes utan även med engagerande kommentarer som andra användare svarar på.

Låter det överväldigande? Ja, nya generationer innebär alltid nya beteenden. Det enda konstanta är förändringen som någon vis person har sagt. Men just därför finns vi på Cu29. Marknadsföring via sociala medier är ju en stor del av vad vi gör.

Mvh //