Varför så fult?

Vi har fått en del kommentarer om vår hemsida. ”Är det verkligen det bästa ni kan göra?” har vi fått höra. Nej naturligtvis inte. Men likt Andres Lokko som frågar sig om humor måste vara roligt i dokumentären om Killinggänget i SVT så behöver man fråga sig om design måste vara snygg.

Eller i alla fall tilltalande. 

Design ska återspegla vad man står för. Och så ska den särskilja sig. Om den inte särskiljer sig så ser det ut som någon annans innehåll, eller hur? Vilket i sin tur gör att man eldar för kråkorna. Är det nåt man aldrig ska göra när det kommet till reklam så är det att elda för kråkorna, eller ännu värre…. i någon annans öppna spis.

Hade vi valt, som man ska göra, att ha tre typsnitt och ett begränsat antal färger hade vi också omedvetet skapat en stil. Vi gjorde så först. Bara typsnittet Arial och vanliga bilder. Genast fick vi en stil, som dessutom bara var neutral och tråkig.

Handen på hjärtat, hade du anlitat en reklambyrå som var neutral och tråkig?  

Vår riktiga identitet kommer. Och det kommer inte vara fult.

Vi jobbar givetvis på en identitet. Som återspeglar vår varumärkesplattform, affärsidé och varumärkeslöfte. Vi återkommer när den är klar.

Eller se till att prenumerera på vårt nyhetsbrev redan nu, så missar du inget i byggandet av den nya kompetenta byrån Cu29. Du anmäler dig här nedan.

 

Mvh //